Ремонти за близо 85 000 лв. започват в община Трявна
Ремонти за близо 85 000 лв. започват в община Трявна / Община Трявна

Днес кметът на Община Трявна Драгомир Николов и представителя на фирма „Монолит-Т” ООД - Алекси Алексиев, подписаха договори за изпълнението на  пет дейности от проведената процедура по Закона за обществените поръчки за капиталовите разходи на общината за 2013 г.

Договор бе сключен и с представителя на фирма „Стройко“ инж. Иван Трайков, като дружеството ще направи основен ремонт на тротоарни настилки в Трявна. Предвижда се разваляне на тротоар от циментови плочи, ръчен изкоп за подравняване на тротоарна настилка, направа на тротоарна настилка  с нови бетонови плочи 30/30/4 и полагане на геотекстилно платно. Стойността на поръчката е 24 000 лв. Срок за изпълнение – 40 календарни дни.

Фирма "Монолит-Т" ООД трябва да извърши вертикална планировка на детската градина в град Плачковци. Предвидено е полагане на настилка от цветен каучук 71.50 кв. м. върху баскетболното игрище. Ще се реализира изграждане на нова ограда с дължина 7.00 м. и  обща височина 1.70 м., като плътната част е 80 см., изпълнена от релефен стоманобетон. Стойността на поръчката е 5998,87 лв., при срок за изпълнение – 50 дни.

Първият етап от ремонта на ул."Билка" в Плачковци също е възложен на това дружество. Работата изисква ръчно или машинно изкърпване на асфалтовата настилка с плътна асфалтобетонова смес, заедно със всички свързани с това дейности - фрезоване, полагане на асфалт и извозване на отпадъците. Сумата, която ще бъде платена е 15 000 лв., а изпълнението ще продължи 50 дни.

"Монолит-Т" ООД поема и ремонта на ул. „Бачо Киро” в Трявна. Предстои да бъде извършен демонтаж на съществуващите павета, изкоп с багер на транспорт и ръчен изкоп за подравняване, полагане на трошенокаменна основа с дебелина 25 см, направа на армирана бетонова настилка, направа на циментова замазка върху бетоновата настилка, направа  на паважна настилка със съществуващите павета, ремонт на три шахти. Сумата, която ще бъде заплатена е 30 000 лв. Срокът за изпълнение – 50 календарни дни.

Реконструкция и отводняване на улици в Плачковци и ремонт детска площадка в централната градска част на Трявна в района между  Районния съд и жилищните сгради, са останалите дейности, които също ще се реализират в следващите месеци от същото дружество. Сумата, която е предвидена за тях е 9499. 82 лв.