БСП
БСП / Валентин Ламбев и Кристина Сидорова
Последните оповестени социологически проучвания показват, че БСП е първа политическа сила. Депутатът от левицата Кристина Сидорова смята, че в това няма нищо учудващо. Тя го определи като обективно.
 
„Вижда се какво става в страната. Въпреки шумните приказки на управляващите за социален бюджет, хората стават все по-бедни. Вдигат се цените на горивата, вдигат се цените на хляба. Отхвърлено е нашето предложение за по-нисък ДДС на хляба.

БСП предлага 5% ДДС за хляба
 
Логично е, когато БСП предлага алтернатива да има растящо доверие към нея. Смятам, че е съвсем естествен процес. Парламентарната група и партията правим усилия да изработим бъдеща политика заедно с хората.
 
Колегата на Кристина Сидорова – Валентин Ламбев, избран от регион Велико Търново, също заяви, че не е учуден от факта, че БСП е първа политическа сила в страната. Той дори обяви края на ГЕРБ.
 
„За всички е ясно, че този проект, наречен ГЕРБ, приключва. За изминалите 10 години той не създаде абсолютно никакви условия за развитие на страната. Големият въпрос е доколко БСП ще предложи реални политики за едно бъдещо управление. „Визия за България” не е управленски, а визионерски проект – отнася се за дългосрочното бъдеще на страната ни. Обществото очаква нещо алтернативно като заявка, придружено с действия.”
 
Обществото вече възприема БСП като алтернатива, е впечатлението на Кристина Сидорова.

„Нека заедно решим какво да направим, за да не сме най-застаряващ и обезлюдяващ се град”, призова Кристина Сидорова