През лятото освен с игра, ще се занимаваме с наука, творчество и красота
През лятото освен с игра, ще се занимаваме с наука, творчество и красота / netinfo

В V-то ОУ „ Христо Смирненски”- Габрово стартира нов проект - „През лятото освен с игра, ще се занимаваме с наука, творчество и красота”. Той се реализира благодарение на съвместните усилия на РЕКИЦ  „Читалища”; Народно читалище  „Габрово”; НЧ „Отец Паисий”; ОУ „Христо Смирненски”  и с финансовата подкрепа на Фондация С.Е.Г.А. Инициативата цели чрез организирането на лятна занималня да бъдат създадени условия за осмисляне на свободното време на учениците от ОУ „Христо Смирненски” - Габрово през ваканцията, чрез развиване на творческите им заложби в областта на изкуствата и допълване на знанията им по проблемни за тях учебни дисциплини.

"Беше извършено и предварително проучване на общественото мнение за нагласите на хората от квартала по отношение на реализирането на тази инициатива. Изготвени бяха и специални анкетни карти за учениците от училището, с цел проучване на интересите и предпочитанията им за работа през лятната ваканция. На тази база бяха създадени и разработени и съответните осем модула за попълване на знанията по проблемни, посочени от тях, учебни дисциплини и работа в областта на избрани от тях изкуства, компютърни занимания, спорт и туризъм", каза Божидара Георгиева от РЕКИЦ.

По този начин ние ще помогнем на децата да се изявят в областта на учебните дисциплини и изкуствата, а родителите ще бъдат спокойни, защото децата им ще бъдат ангажирани по интересен и безопасен за тях самите начин, който ги предпазва от рисковите фактори на заобикалящата среда. В края на инициативата учениците ще имат възможност публично да покажат постигнатите резултати чрез участие в концерт, изложба и викторина в рамките на организираното от Фондация С.Е.Г.А. „Турне на толерантността”.