Преглед на темите от вестник 100 вести
Преглед на темите от вестник 100 вести / 100 вести

Теми от вестник "100 вести":

13-милионният гост на АЕК "Етър" е Снежана Неделчева. Архитектурно-етнографският комплекс посрещна дамата, която живее в Дания, с хляб и сол, букет рози и картина.

Всъщност 13-милионният щастливец не беше един, а двама – Снежана Неделчева, която живее от 9 години в Дания, и приятелят й от Русе Антон Йорданов.

Двамата влязоха заедно в комплекса, но все пак домакините дадоха леко предимство на дамата, която прекрачила първа прага, и написаха на нейно име специалното удостоверение, че е действително 13-милионният посетител.

Снежана и Антон бяха безкрайно изненадани от събралите се доста хора и най-напред се питаха какво се случва на това място.

За финал на творческия сезон в края на юни Габровският камерен оркестър изпълни концертна програма в партньорство с Община Тун, Швейцария. Една ползотворна традиция - този път и с произведение „Концертино за цигулка и струнен оркестър” от швейцарския композитор Алберт Швайцер със солист Александру Гавриловичи, цигулар от Берн.

"Успявате ли да живеете без заеми?" - този въпрос задава изданието на габровци, които са решили да участват в редовната анкета. Хората, които са на по-висока възраст заявяват, че въпреки трудностите си правят всичко възможно да не вземат пари от банките.