Преди обед ще е мъгливо, следобед - слънчево
Преди обед ще е мъгливо, следобед - слънчево / Дарик Габрово, архив

Сутринта на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, като постепенно видимостта ще се подобри, облачността намалее и след обяд ще бъде слънчево. Ще бъде почти тихо, като по-късно през деня в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър, който ще започне да се усилва.

Максималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, в югозападните райони и на места в Югоизточна България до 12-13 градуса, а по поречието на Дунав, където мъглите ще са най-трайни - малко над нулата. В София максималната температура ще е около 8 градуса.

Над Черноморието в следобедните часове ще бъде слънчево. Преди обяд ще има мъгла или ниска облачност. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат между 6 и 9 градуса. Температурата на морската вода е около 2 градуса, вълнението на морето - 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще бъде почти тихо, само по високите части ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 - около 0 градуса.

През следващите дни ще е ветровито. В петък ще се заоблачи, на отделни места ще превали слаб дъжд. В събота ще има променлива, често значителна облачност, без валежи. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните - между 7 и 12 градуса.