Повече от 500 габровци в протестното шествие в памет на загиналия при катастрофа младеж
Повече от 500 габровци в протестното шествие в памет на загиналия при катастрофа младеж / Дарик Габрово
Повече от 500 габровци в протестното шествие в памет на загиналия при катастрофа младеж
25721
Повече от 500 габровци в протестното шествие в памет на загиналия при катастрофа младеж
  • Повече от 500 габровци в протестното шествие в памет на загиналия при катастрофа младеж

 

Над 500 младежи, учители, съученици, приятели и случайни граждани  с цветя в ръце и табели "Убий скоростта!", "Цени живота!" се включиха днес в Габрово в протестно шествие в памет на трагично загиналия при катастрофа Ивилин Кочев.   19-годишният студент почина на място на 31 януари, пометен от лек автомобил, докато си вървял по тротоара на бул. «Могильов».  27-годишният водач на колата-убиец има 19 наказания като по-голямата част от тях са за привишена скорост.В края на шествието се бяха наредили и повече от 50 таксиметрови автомобили с траурни ленти. Таксиметровите шофьори, колеги на бащата на загиналото момче, се обявиха за строги санкции при нарушения на пътнитие закони.

Те поискаха отнемане на свидетелствата за управление, както и на автомобилите при системно превишаване скоростта. Водачите съобщиха за група младежи с амортизирани БМВ-та, които всяка вечер карат със скорост над допустимата в различни райони на града. Според таксиметровите шофьори става дума за около 15-20 души, които са добре познати на полицията, но не се вземат мерки. Те също настояват категорично за поставяне на камери за видеонаблюдение в «отсечката на смъртта».  

 Доброволците от ИМКА, организирали шествието, ще връчат днес на областния управител и кмета  петиция, в която призовават за обезопасяване на района. Те стартират и подписка в подкрепа на исканията си.