преглед на печата, 06.04.2017 г.
преглед на печата, 06.04.2017 г. / вестник "100 вести"
Пред вестник „100 вести" жители на населеното място разказват, че 70-80-годишни жени са станали „отряд за бързо реагиране"
От години се извършва поголовна сеч на горите в района на квартал Ябълка. Колко това е законно и редно, си има държавни органи, които отговарят за сечта. Проблемът, който тормози нас, жителите на квартала, са последиците от работата на фирмите тук.

И в Седмицата на гората, в момента се извършва поредната сеч. По няколко пъти на ден преминават големи, тежко натоварени с трупи камиони, в резултат на което на много места асфалтът е натрошен и напукан. През целия път камионите оставят след себе си купища кал, камъни, коренища.

След тях тръгва „отрядът за бързо реагиране“. Болните 70-80-годишни баби грабват лопати и метли и започват да ринат кал и да метат пепел. Щом пръстта изсъхне, се вдигат облаци прах и трябва да се прибира прането и да се затварят прозорците. А завали ли дъжд, се образува непроходима кал.

В местността Драч градина, където са разширявали пътя, са изсечени и окастрени много плодни дръвчета. На много места са струпани кубици пръст и камъни пред имотите на хората. Там се намира и бившата хижа „Болшевик“, каптажът на която е спукан. И още нещо - изчезне ли гората, изчезва и водата.