100 вести: ДПС изненада всички с идеята за изцяло мажоритарен вот
100 вести: ДПС изненада всички с идеята за изцяло мажоритарен вот / 100 вести

ДПС изненада всички с предложението си да се проведе референдум по темата за изцяло мажоритарни избори.

Какви са аргументите на Движението за права и свободи за това предложение, след като партията беше против мажоритарния вот? Одобряват ли от ДПС отлагането с месец повишаване на цената на тока, коментира пред вестник "100 вести" народният представител от Габровския избирателен район Четин Казак.

На обществото се внушава, че видите ли, чрез смяна на избирателната система може да се промени и политическата класа. Тази илюзия, това заблуждение, което се поддържа сред обществото, ни накара да предприемем този ход, след като президентът отново инициира референдум с трите въпроса, които бяха обсъждани и през миналата година.

С оглед да се оголи докрай лицемерието и популисткия заряд на подобни идеи, ние решихме да апелираме за въвеждането на мажоритарната система на 100%. След като това се поставя пред об- ществото като панацеята за решаването на недъзите на българската политическа система. След като се смята, че чрез мажоритарния вот народът ще си избере само достойни и добри политици, нека да бъдат избрани всички народни представители 100% мажоритарно, коментира още Четин Казак.

Другите теми от "100 вести":

В габровската болница е настанен пострадал при катастрофа 33-годишен мъж от Габрово. Той е оставен за лечение с наранявания в главата и съмнение за комоцио.

Около 13:00 часа на 27 юни (събота) той пострадал при пътно произшествие на ул. „Брянска“ в Габрово, в района на бензиностанция „Шел“.

Мъжът шофирал лек автомобил „Тойота Ярис“. При излизане от бензиностанцията той предприел завой наляво, като не пропуснал движещия се по път с предимство автомобил „Фолксваген Голф“.

Той бил управляван от 26-годишен мъж, също от Габрово. По-тежко пострадал 33-годишният с „Тойота“- та. И двамата водачи били изпробвани за алкохол, но „Дрегер“-ът не отчел наличието на такъв.

Десет български поети, сред които и поетесата от Севлиево Христина Борисова, са включени в Световния годишник за поезия 2014 (World Poetry Yearbook 2014), излязъл наскоро в Китай.

Антологията е луксозно мултиезично издание на модерната поезия и през тази година излиза с по-голямо по обем съдържание - произведения на 263 поети от 100 страни и региони на света с черно-бели снимки и кратко биографично представяне на английски език, както и рецензии на книги, научни статии, ревюта, изказвания на поети за поезията.