БСП
БСП / Петър Витанов

Европейският съюз е възможност за страната ни, стига европейските фондове и помощта от тях да бъдат използвани за належащите реформи и за подобряване живота на всички български граждани“. Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Петър Витанов на среща с членове и симпатизанти в Дряново.  

Витанов посочи, че се наблюдава критичност към ЕС.

„Може би тя е насочена към неточното място, защото ЕС предоставя възможности, само че правителството ни не успява да се възползва от тези възможности, то не е в състояние да отстоява националния ни интерес. Правителството усвоява европейски пари, само че не създава икономически растеж. В продължение на десет години то унищожава България“, каза още кандидатът за евродепутат.

Петър Витанов: БСП показа демократичен характер

Той уточни, че целта на БСП е да промени ЕС и да го върне към първоначалните му ценности- като справедливост, солидарност и равенство. „Трябва да се преодолеят и огромните неравенства между държавите и да се възстанови солидарният подход за общо справяне с проблемите. Промяната в ЕС преминава през промяна в България,  успех на Евровота е предпоставка за това“, заяви още Витанов.   

На събитието присъстваха народният представител от ПГ на "БСП за България" Кристина Сидорова, председателят на ОбС на БСП – Дряново Тодор Обрешков, областният лидер Николай Григоров, секретарят на МО в БСП - Трифон Панчев .