Паспортна служба ще работи на пълен работен ден по време на изборите
Паспортна служба ще работи на пълен работен ден по време на изборите / Дарик Габрово, архив

Във връзка с провеждането на предстоящите избори,  звената „Български документи за самоличност" към СДВР и ОД МВР  ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват.

Те ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври.

В седмицата преди изборите гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас. В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й.

За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 17 октомври до 15.00 ч. на 23 октомври 2011 г. в СДВР, ОД МВР и РУ при СДВР/ОД МВР. От 15.00 до 17.00 ч. в изборния ден /23 октомври/ - в СДВР, ОД МВР и РУ при СДВР.

Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР. Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверенията се издават, за да послужат само пред секционната избирателна комисия и е валидно до приключване на изборния ден.