Откриха кандидатстудентската кампания
Откриха кандидатстудентската кампания / netinfo

Кампанията за прием вече е открита от някои от университетите и документи могат да се подават за тях не само на място, а и в Габрово, съобщи Надежда Иванова от Центъра за кандидатстудентска подготовка. Тази година Софийски университет е поднесъл изненада - още на 11 януари са започнали приема на документи за предварителните изпити през пролетта. Те ще бъдат в края на март, а не както през 2009-та - през април. Бъдещите студенти могат да се информират, както и да подадат документи, за всички висши учебни заведения в Центъра, каза още Иванова. В някои от университетите се приема само с изпити, в други - с оценки от матурите, в трети е комбинирано. Важно е обаче информацията за специалностите и изпитите да се взема от справочник, издаден от съответния ВУЗ, а не от общите справочници, тъй като в тях често има грешки.

Вече могат да се подават документи и за Стопанска академия в Свищов, "Асен Златаров" - Бургас, Университет по Хранителни технологии - Пловдив, Химикотехнологичния в София и Варненския Свободен университет. Предстои до дни да бъде открита кампанията във Великотърновския университет, както и във всички останали.

Националната кандидатстудентска борса ще бъде на 25 февруари в София, след което ще обиколи цяла България, включително и Габрово. Тогава всички желаещи ще могат да се информират по-подробно за университетите, предлаганите специалности и изпитите.