От партия АБВ регистрираха Светлозар Тодоров като кандидат за кмет и водач на листата с общински съветници
От партия АБВ регистрираха Светлозар Тодоров като кандидат за кмет и водач на листата с общински съветници / Светлозар Тодоров, кандидат за кмет и водач на листата с общински съветници на ПП АБВ

Политическа партия АБВ регистрира в Общинската избирателна комисия за предстоящите местни избори кандидата за кмет Светлозар Тодоров и листа с двадесет и един кандидати за общински съветници.

По реда на подреждане това са: Светлозар Тодоров, Тошко Тодоров, Стефана Брънекова, Богомир Богомиров, Симеон Драшков, Теодора Лазарова, Здравка Христова Христова, Евгени Дончев, Ставрина Григорова, Донка Станчева Димитрова, Деян Денчев, Пенчо Христов, Елена Найденова, Антоанета Шеврева, Иво Мадемов, Теодора Иванова, Йоана Евтимова, Милена Христова, Елена Ангелова, Камелия Василева, Радослав Георгиев.

Кандидатът за кмет и водач на листата Светлозар Тодоров заяви, че в предстоящата кампания трябва да се преразгледат критериите за морала в политиката, включително да се осмисли разликата между законно и морално.

"Това е необходимо, тъй като българските граждани не са загубили своята чувствителност към редица примери, както в страната, така и в нашата община, в които поведението на популярни лица получили доверието да управляват не съответства на вече избледнелите призивите за нов морал и чисти хора. За съжаление действителността ни представя ярки случаи, в които законното не е подкрепено от моралното. Имам предвид партийните и роднински  назначения, услуги за които се плаща с публични средства и компрометирани конкурси.

Тъй като често ни се привеждат примери за добрите практики в държави с развита демокрация, придържащи се към закона и морала, смятате ли че Рейчъл сестрата на Борис Джонсон (кмет на Лондон) работи в общината или някой от двамата му братя има договори с кметството. А дали лондончани ги интересува? Моето предположение е, че подобна мисъл не би навестила съзнанието им, защото това за тях ще граничи с абсурдното".