Подписването на договора
Подписването на договора / Община Габрово

Градският транспорт на Габрово ще разполага с електронни информационни табла на 104 автобусни спирки, с бордови компютри във всички автобуси на обществения градски транспорт и с диспечерски център за неговото управление.

Защо подписването на договор за три автобуса е важна за Габрово тема?

Гражданите ще могат в реално време да узнават след колко време ще пристигне автобуса, както и да правят това през мобилна он-лайн платформа. Системата ще позволи реален контрол върху изпълнение на линиите, като ясно отчита и алармира за закъснение или избързване на автобуса, и ще може да генерира маршрут от точка до точка – функция особено полезна за гостите на града.

На официална церемония Христова подписва договор за три нови автобуса

Кметът на Габрово Таня Христова подписа договора за изпълнение на информационно-комуникационните технологии, които ще модернизират градския транспорт в Габрово.

Стойността на договора за изпълнение на информационно-комуникационните технологии в градския транспорт в Габрово е 1 222 000 лв. 

Преди месец бе подписан договор за доставка на първите 3 броя нови 12-метрови екологични автобуси за градския транспорт, които ще бъдат в Габрово през месец май следващата година.