/ ОИЦ-Габрово
Информационни срещи с участието на 45 представители на малкия и средния бизнес проведе на 16 и 17 януари Областен информационен център съвместно с Габровската търговско-промишлена палата.

Община Габрово и Тракия икономическа зона станаха партньори

Събитията в Габрово и Севлиево бяха посветени на проект „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро-, малки и средни предприятия (МСП)“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

ОИЦ-Габрово

Представеният проект е пилотен за Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) с цел използването на нови, базирани на ИКТ бизнес модели и стимулиране дигитализацията на МСП, което да допринесе за развитието на бизнеса.

Международната научна конференция УНИТЕХ се провежда за 19-ти път (СНИМКИ)

Ресурсът на процедурата е 450 ваучера, от които бизнесът в страната ще може да се възползва за два типа услуги - 90 броя за създаването на адаптивен уеб сайт, електронен магазин или мобилно приложение на стойност 5 000 лв. без ДДС.

ОИЦ-Габрово

По-голямата част от ваучерите - 360 броя, ще бъдат за услуги за дигитален маркетинг и услуги за осигуряването на информационна и киберсигурност на стойност 20 000 лв. без ДДС.

Таня Христова към абсолвентите на ТУ: Дипломите, които получавате днес, много скоро ще Ви отведат до точните работодатели (СНИМКИ)

Експертите на ОИЦ акцентираха върху условията за допустимост на кандидатите - микро-, малки и средни предприятия, включени в Националната стратегия за насърчаване на МСП 2014-2020 като високотехнологични, средно високотехнологични, нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства или интензивни на знание услуги.

Новост за предоставяните от ИАНМСП услуги е и улесненият начин за заявяване на ваучери от фирмите чрез опростен електронно базиран формуляр за кандидатстване в ИСУН 2020.

Проект GPP-STREAM разработва инструментариум за внедряване на зелени обществени поръчки

Участниците в срещите заявиха огромен интерес към ваучерите за ИКТ услуги и очакваната процедура за дигитализация на МСП в календара на ОПИК за 2020 г. Не бяха скрити и тревогите, че ресурсът по ваучерната схема е ограничен и крайно недостатъчен, а нуждата от инвестиции за присъствието на малкия бизнес и услугите му в интернет пространството - огромна.