Обсъждат възможностите за авиационна индустрия в България
Обсъждат възможностите за авиационна индустрия в България / Община Габрово

 

Семинар на тема ''Възможностите за финансиране на авиационната индустрия в България'' ще се проведе по време на Национално авиошоу ''Габрово 2010''. Организатори на проявата са Българска асоциация на леката авиация и фондация "Приложни изследвания и комуникации'' в партньорство с Община Габрово. Семинарът, на който ще присъстват представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде в събота на летище Драгановци, съобщават от Община Габрово.

В програмата е включена лекция на Ивайло Василев-експерт в Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение", на тема "Обслужване на въздушното движение на клас G въздушно пространство". Доцент Диан Гешев-началник катедра "Въздушен транспорт" в Технически университет-София ще запознае присъстващите с "Особеностите в аеродинамиката на моторните делтапланери". На семинара ще присъстват и представители на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Освен летателни апарати от цялата страна, участие в авиошоуто ще вземат и самолети от съседни страни. Всички гости ще имат възможност да полетят с избрания от тях хеликоптер, самолет или мотоделтапланер. За любителите на силни усещания са предвидени скокове с парашут.

Авиошоу "Габрово 2010" ще премине под патронажа на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Официалното откриване на националното авиошоу е в 10 часа, в събота, на летище Драгановци, уточняват днес от Общината.