/ Община Габрово
Служители на Община Габрово са включени в семинара по киберсигурност с участието на израелски експерти, който се провежда в Технически университет-Габрово, съобщиха от Общината. 

Четвъртото издание на Gabrovo Game Jam - провокация с изкуство и сериозни игри

Двудневното събитие започна вчера и ще завърши днес. Гости на форума са Дрор Каспи
- консултант от фирмата „Линк Ди Си“, Едуардо Свартман – мениджър на „Международна компания по сигурност“, и Ами Аса - представител на „Израелска космическа компания“.

Община Габрово

„Киберсигурността е от жизненоважно значение за развитието на света като цяло и много организации се стремят да подобряват уменията си в тази област. В България имаме приета Национална стратегия за киберсигурност за периода 2016-2020 г. Сега се подготвя следващият програмен период до 2024 г.“, каза при откриването на събитието заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Анатолий Александров.

Таня Христова към абсолвентите на ТУ: Дипломите, които получавате днес, много скоро ще Ви отведат до точните работодатели (СНИМКИ)

По думите му, Технически университет се движи в крак с времето и стъпка в тази посока е новата специалност „Комуникационни технологии и киберсигурност“, разкрита от тази година.

Община Габрово

„Надяваме се успешно да навлезем в сферата и да обучаваме кадри, които ще отговарят на съвременните предизвикателства в областта на киберсигурността.“, отбеляза проф. Александров.

През двата дни на обучението студенти, преподаватели, ИТ специалисти и служители по сигурността на информацията ще се запознаят с видовете кибератаки, рискове, заплахи и как различните системи са изложени на опасност.

Технически университет-Габрово празнува своята 55-годишнина (СНИМКИ)

Участниците ще научат как да увеличат и да подобрят защитната среда на организациите. Ще бъдат представени примери за мащабни хакерски пробиви в редица европейски държави и реакциите за противодействието им.

Според лектора на семинара Дрор Каспи в ерата на информационните технологии свързаността на ресурсите в мрежа носи много предимства, но и води до нови заплахи. Киберрисковете могат да експлоатират всичко и всеки в една организация - чрез социалното инженерство или чрез липсата на осведоменост и слаба защита.

Международната научна конференция УНИТЕХ се провежда за 19-ти път (СНИМКИ)

„В този контекст е изключително важно да се повиши знанието за рисковете и възможните заплахи. От особено значение е целият подход към сигурността и влиянието му върху институциите.

Осъзнаването и разбирането на ситуацията в реално време е от жизненоважно значение за вземането на добре информирани решения“, подчерта господин Каспи.