марихуана
марихуана / Dariknews.bg, архив
Полицията съобщава за случаи в последните дни в Габрово, при които са задържани хора, употребяващи наркотици. Някои от тях са заловени, докато се движат по улицата, други - зад волана.

Задържаха трима габровци при спецакция за наркотици


Първите, привлекли вниманието на полицаите, били двама младежи - на 25 и на 21 години, от Габрово. Те били претърсени на 28 април, към 03:15 часа, на бул. „Могильов". По-големият се оказал със свивка бяло кристалообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин, и със свивка суха листна маса, реагирала на марихуана. Свивка с марихуана е намерена и у 21-годишния. Наркотиците са иззети. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Мъже, хванати да отглеждат канабис, обжалват присъдите си
 
На 30 април, около 12:20 ч., на ул. „Хр. Смирненски" полицейски екип спрял за проверка автомобил „Мерцедес“. Установено е, че водачът – 32-годишен мъж от Севлиево, управлява колата след употреба на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за канабис, амфетамин и метамфетамин. В автомобила е намерен плик със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 
 
На 1 май, около 00:10 ч., на пътя Габрово-Севлиево, полицейски екип спрял за проверка автомобил „Хонда“. Станало ясно, че водачът – 27-годишен от с. Стоките, управлява МПС след употреба на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за кокаин и метамфетамин. 

Трима габровци са арестувани за отглеждане на канабис
 
Рано сутринта на същата дата, този път на бул. „Столетов", за проверка е спрян 25-годишен местен жител. В джоб на дрехата му са намерени 2 свивки с бяло кристалообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин. Наркотикът е иззет. Мъжът е арестуван. 

В Севлиево също е заловен дрогиран шофьор. 20-годишният младеж изпушил цигара с канабис, преди да седне зад волана.