Невена Петкова
Невена Петкова / Областен управител Габрово
Областният управител Невена Петкова присъства на тържествено откриване на академичната година на Технически университет – Габрово. Гости на церемонията бяха и заместник областните управители Мария Пенева и Росен Цветков, заместник – кметът на община Габрово Нела Рачевиц, представители на настоятелството на университета, бивши възпитаници.
Ректорът проф. Райчо Иларионов поздрави присъстващите и подчерта значението на висшето учебно заведение за региона, както и посочи примери за добре реализирани техни възпитаници.

Областният управител  Невена Петкова отправи приветствие от името на Областна администрация – Габрово и определи тържественото събитие като вълнуващ момент за всички, независимо от възраст и позиция. „В това време, когато изконните човешки ценности се променят, когато думата предизвикателство по-често се споменава от думата наука нека не забравяме, че най-сигурната инвестиция е в образованието. Казват, че Само този, който неуморно се катери по стръмните пътеки на науката и знанието, достига до сияйните им върхове.

Таня Христова към учениците на Габрово: „Бъдете търпеливи, упорити и трудолюбиви"

Вие, уважаеми преподаватели, сте покорили тези върхове и сте усетили гордостта от усилието. Предайте вашия заряд, енергия и мечти на вашите студенти, за да могат да посрещат уверено предизвикателствата на бъдещето, вдъхновени от ярките постижения на миналото!“ – каза в словото си Невена Петкова и пожела на студентите успешна, емоционална и щастлива учебна година.  „Нека имате смели мечти, които да постигате с лекота,  да сте здрави, упорити и много енергични. Нека с лекота превръщате трудностите в победи, а целите – в реалност.“ – добави още тя.  

На добър час пожела и Камелия Михова, която поздрави първокурсниците от името на всички студенти и им каза: „Вие направихте вече първата крачка като избрахте да продължат своето образование в Техническия университет, оттук нататък всичко е във вашите ръце. Приемете предизвикателствата с вдигната глава, вярвайте в собствените си сили и продължете академичните и социални традиции на родната студентска общност.“