Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ с изложба в Габрово
Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ с изложба в Габрово / Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“

С избрани творби Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ показва пълния учебен цикъл в трите специалности – „Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“.

Традиционната годишна изложба, която е представителна за училището, този път е далеч по-мащабна и ще изпълни зала „Минчо Минчев“ в Художествената галерия „Христо Цокев“ в Габрово. Експозицията събира на едно място работи на ученици от 8 до 12 клас и творби на възпитаници, завършили гимназията в последните повече от 15 години.

Националната гимназия за приложни изкуства Тревненска школа с изложба в Габрово
netinfo

Изложените дипломни работи, произведения, които се съхраняват във фонда на Националната гимназия и учебна продукция ще допълнят представата за цялостния процес на обучение – от създаването на проекта до изпълнението му в материал.

Икони, пластики от дърво, резбовани пана, проекти за интериорен дизайн и мебели - уникати обхваща експозицията, която ще бъде открита на 26 февруари в 17, 30 часа.

След представянето в галерия „Христо Цокев“, изложбата ще отпътува за Велико Търново, а дни по-късно ще гостува в Павликени.

Посетителите, желаещи да получат информация за приема и професионалната подготовка в гимназията, ще имат възможност да се срещнат с преподавателите по специалните предмети в училището, което съхранява традициите на Тревненската възрожденска иконописна и дърворезбарска школа.

Националната гимназия за приложни изкуства Тревненска школа с изложба в Габрово
netinfo