/ Община Габрово
Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата продължава да изпълнява графика си и през месец юли и да обхожда габровските квартали.

В първия ден на юли пунктът ще посети кварталите Трендафил 1 и Трендафил 2, а на следващият ден, 2 юли, той ще бъде на разположение на живущите в кварталите "Стефановци" "Бойката", "Златари" и "Тончевци".

514.4 кг отпадъци са предадени в Мобилен пункт, който обслужва Габрово

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота, включително) от 14:30 до 18:00 часа. Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец юни може да видите ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди (с размер не по-голям от микровълнова фурна), лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

През 2021 г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата - пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.