Младежката банка отново финансира проекти
Младежката банка отново финансира проекти / DarikNews.bg, архив

Проектът "Младежка банка" в Габрово се възобновява, съобщават от ИМКА, неправителствена организация, ангажирана с инициативата.

В семинарната зала на ИМКА (До Дома на културата) от 15:30 часа днес ще се проведе информационна среща за стартирането на дейностите по проекта.

Моделът „Младежка Банка“ е уникален метод за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Банката набира и отпуска грантове за младежки проекти. Управлявана е изцяло от млади хора, на възраст между 16 и 25 години, живеещи или работещи в Габрово.

Проектът цели да надгради традициите за младежка филантропия, набиране и ефективно управление на средства за реализиране на младежки проекти и инициативи на територията на общината, положени през 2013 година.

По време на срещата ще бъдат представени целите, които си е поставил екипа на „Младежка Банка“ в Габрово за набиране на средства, планираните инициативи и начините, по които смята да ги осъществи.

Както и за възможностите за включване на младежи и доброволци в инициативата.

Ще бъде представена процедурата за кандидатстване и финансиране на младежки идеи, която ще бъде отворена в края на месец септември.

"Младежка банка" се реализира от ИМКА - Габрово със съдействието на Фондация “Работилница за граждански инициативи“ и с финансовата подкрепа на Фондация “Чарлз Стюарт Мот“.