Михаил Ганев обжалва оправдателната присъда на обвинения в намушкването му
Михаил Ганев обжалва оправдателната присъда на обвинения в намушкването му / Дарик Габрово, архив

До 30 дни Габровски окръжен съд ще обяви решението си по делото, образувано по протест на Районна прокуратура и жалба на шампиона по борба Михаил Ганев срещу присъда на Районен съд, с която габровецът Владимир Иванов е оправдан  по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл.129, ал.1 от НК - причинена средна телесна повреда.

На днешното заседание по новообразуваното дело бяха изслушани страните в процеса. Защитниците на Ганев, който не се яви, поискаха нова експертиза и нов разпит на шампиона. Съдът обаче не уважи исканията им. До 30 дни ще бъде обявено съдебното решение.

Първоинстанционният съд  призна Владимир Иванов за невинен в това, че на 26 декември 2010 г., в заведение „Текила" в Габрово, чрез нанасяне на удар с нож в долната дясна половина на корема,  е причинил на Михаил Ганев прободно-порезно нараняване в коремната кухина.

С атакуваната присъда районният съд откхвърли изцяло като неоснователен и недоказан предявения  от пострадалия граждански иск за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди, причинени от посоченото престъпление.