/ Карнавал Габрово
Фестивалът на хумора и сатирата, известен с уникалната си атмосфера и разнообразие, ще се проведе в периода 17-19 май и обещава незабравими моменти за всички почитатели на културата и забавленията
Точно месец преди най-шумното, весело, дръзко и цветно събитие в страната обявиха музикалната програмата на очаквания с нетърпение Карнавал 2024, под мотото „Make Карнавал, not war”.

Фестивалът на хумора и сатирата, известен с уникалната си атмосфера и разнообразие, ще се проведе в периода 17-19 май и обещава незабравими моменти за всички почитатели на културата и забавленията, съобщиха от Общината.

Карнавал Габрово 2023: Много хумор, танци и забавление (ГАЛЕРИЯ)

Фестивалната програма започва в Деня на Габрово - 17 май с множество културни събития през деня, а вечерта центърът на града ще се превърне в сцена за златния глас на България Васил Петров, който ще ни пренесе в магията на българската музика с пътешествието "The Best of Vassil Petrov", изпълнявайки най-обичаните си песни в компанията на виртуозни музиканти - Живко Петров (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Димитър Семов (барабани).

Веднага след това рязко ще сменим ритъма с група RDMK и техните емблематичните хитове, обещавайки незабравимо музикално преживяване. В деня на карнавала, 18 май, гостите на града ще се забавляват с колоритното карнавално шествие, когато през деня около 80 карнавални картини и 25 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки послание за мир и хумор.

Карнавал Габрово 2023: Засилена подготовка и празнична атмосфера в града (СНИМКИ)

Вечерта на площад "Възраждане" ще се проведе грандиозен концерт. Събитието ще открие проектът на Румънеца, FolkustiX, обединяващ фолклорни мотиви с модерно звучене, обичаният рапър 100 Кила ще зареди публиката с енергия и емоции, сензацията от Турция Dolapdere Big Gang ще представи световноизвестни хитове с микс от балкански бийтове, фънк и джаз, а DJ MC Камен ще завърши вечерта с DJ сет.

Следкарнавалният ден - 19 май ще бъде закрит с концерт на група Молец, които ще огласят града с авторска музика, съчетаваща рок, поп и алтернативни елементи.

Освен музикалните изпълнения Фестивалът на хумора и сатирата предлага и редица други забавления и инициативи:

- "Нарисувай Габрово" - инициатива, включваща деца от габровските училища, които ще украсят градския площад
- концерт от популярна и джазова музика с Оркестър „Габрово“
- изложба на габровските художници, посветена на Празника на града
- Национален карнавал ревю на котки - Розмари Казасова на 18 май
- детско шествие "Карнавална уличка на чудесата" и детски мини карнавал.
- за гастрономите и ценителите на стари рецепти - Празник на щирника
- карикатуристи в парка
- следкарнавална гюрултия по етърски
- лятно театро за всички
- творчески арт ателиета, дни на отворени врати в културните институции, нощ на музеите


Организаторите призовават града да се превърне в столица на мира по време на най-стария и пищен карнавал в страната, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата.

Повече информация и подробности за пълната програма вижте тук: Карнавал Габрово: www.carnival.gabrovo.bg, Фейсбук страница: https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня