Лена Енева: „Обръщам се към журналистите, за да кажа, че изпитвам голяма доза срам и неудобство“
Лена Енева: „Обръщам се към журналистите, за да кажа, че изпитвам голяма доза срам и неудобство“ / DarikNews.bg

„Обръщам се към журналистите, които присъстват в залата на ОбС, за да кажа, че изпитвам голяма доза срам и неудобство“, заяви на последното заседание на местния парламент в Габрово общинският съветник Лена Енева, цитирана от вестник "100 вести".

Конкретният повод бе мълчанието при обсъждане на бюджета, но емоционалната й реакция бе по-скоро резултат на дългогодишно натрупване на разочарование от липсата на дебат.

Броени на пръсти са съветниците, които оправдават присъствието си с израз на позиция по предлаганите документи. Липсата на обсъждане създава и усещане за арогантност, надменност, некомпетентност, незаинтересованост. Усещане, което предизвиква разговора на репортер на вестник "100 вести" с Лена Енева.

Изданието цитира становището на Димитър Михайлов, председател на групата на ГЕРБ в ОбС на Габрово.

"Искам да припомня един факт – на публичното обсъждане на отчета на бюджета за 2014 година в края на месец април, на което присъстваха кметът, зам.-кметовете, всички директори на дирекции на Общината, нямаше нито един съветник от БСП.

А мястото за водене на дискусия „в интерес на гражданите“, както заяви г-жа Енева, беше именно там, защото времето беше неограничено и имаше възможност да се даде подробен отговор на всеки въпрос.

Оттук идва и въпросът дали желанието за дебат не е само за пред камери, тъй като заседанието на ОбС се предава и по интернет? Защото, ако всеки от тях е искал да зададе своите въпроси и да получи отговори на тях, не виждам по-подходящо място от общественото обсъждане".

Бойко Борисов ще коментира политиката на Карнавала. Това е една от шегите на сценариста и режисьор Иван Минчев, дубльорът се пази в тайна, съобщава във водещата статия вестник "100 вести".

"Премиерът Бойко Борисов ще коментира политическите картини на габровския карнавал“, потвърди вчера шегата в сценария кметът Таня Христова на брифинга с журналисти, пише изданието.

Закачката е на сценариста и режисьора Иван Минчев, но кой ще се превъплъти в ролята на Бойко Борисов - остана в тайна. Можем да се досетим, че най-вероятно става дума за актьора Ненчо Балабанов, успешен имитатор на премиера, е предположението на "100 вести".