Леко завишение на налога върху превозните средства
Леко завишение на налога върху превозните средства / netinfo

Данъкът върху недвижимите имоти да бъде 1,5 на хиляда предлага Община Севлиево. Няма да има промяна в ставката на данъка върху наследствата, който е 5 на 100. Тъй като през последните години обема на имуществените сделки в Севлиево значително се е увеличил, от кметската администрация предлагат данъкът при придобиване на имущества по дарение и по възмезден начин да бъде 2,5 на сто.

Леко завишение на минималните размери с 10-12 % на kw ще предложи общината и на налога върху превозните средства. За леки автомобили налогът ще бъде 0,60 лв на kw. Новото е определянето на размера на патентния данък от Общинския съвет.

Предложението на общината е за запазване размерите на налога, действали през 2007 година. Ще бъде направено и предложение за промяна на обхвата на населените места в три групи. Първата група е за града, втората за четирите кметства, намиращи се най-близо до общинския център: Кормянско, Горна Росица, Богатово и Сенник; и трите най-големи села: Петко Славейково, Ряховците и Градница.