/ РИМ - Габрово
От четвърт век Румен и Мариана Трифонови запалват искрата на любовта към изкуството в младите сърца и възпитават поколения творци. Сътрудничеството между РИМ-Габрово и двете школи – „Енкаустика” и „Приложни забавления”, е повече от 23 години.

Искам да благодаря и да изразя увереност, че това сътрудничество ще продължи. Затова съвсем естествено е годишната изложба да е в РИМ”, каза при откриването на изложбата „Коледни чудеса” Красимира Чолакова, директор на музея. Тя пожела успех на младите творци, весели празници, успешна, здрава и плодотворна 2019 година.
 
Директорът на музея връчи подарък на ръководителите на двете школи – Румен и Мариана Трифонови, които благодариха за предоставеното изложбено пространство.

Изкуството е като ревнива любовница – ако го изоставиш за кратко, те изоставя за дълго
 
Мариана Трифонова разказа какво съдържа изложбата и подчерта, че с творбите си децата и младежите са казали повече отколкото може да се изрази с думи. Тя отчете колко стимулираща за младите творци е възможността да бъдат представени в среда, каквато предлага РИМ-Габрово и в каквато излагат картините си утвърдени художници.
 
Румен Трифонов припомни, че 2018-та е юбилейна за школата година. Той пожела успех на по-големите автори, на които предстои да кандидатстват в художествени висши учебни заведения. „Досега се спазва традицията всяка година в Художествена академия да бъдат приемани за обучение наши възпитаници”, каза в заключение Румен Трифонов.