Кирил Добрев
Кирил Добрев / БСП за България
Съборът, който се провежда всяка година в подножието на паметника на Бузлуджа ще покаже дали е възможно обединение на партиите в лявото политическо пространство. Това коментира Кирил Добрев, зам.-председател на БСП. Доскорошният депутат от Габрово заяви още преди време, че няма да се кандидатира по тази избирателна система за Народното събрание.

Добрев очерта тревожните процеси, които е констатирал в партията и заяви, че ще насочи усилията си в тяхното решаване. Приемствеността между поколенията е от особена важност за жизнеността на една партия. В момента, както на национално ниво, така и в структурите се забелязва, че липсва поколението на 40-годишните.
 

Кристина Сидорова влиза в парламента, Кирил Добрев е избран за заместник на Нинова


„Трябва да видим дали те имат желание. Предстои Бузлуджа, където част от тях могат да бъдат поканени. Да видим кой ще дойде”, каза Добрев по повод възможностите за единни действия в ляво. Зам.-председателят на социалистите каза, че има амбицията да подобри средата в самата партия.
 
„Сега е време на поколението, родено след 1980 година. Много искам те да се разберат помежду си. Моята задача е заедно с тях да подготвим „Поколението Милениум”, което да навлезе в политиката. Това е основната ми задача. Защото в БСП буквално има пропаст. Всички на ръководни длъжности или с в пенсионна и предпенсионна възраст, или са под 40-годишни. Липсва цяло едно поколение – моето поколение. Ако младите сега не подготвят родените след 1990 година, виждаме какви са резултатите.”
 

Кристина Сидорова: „В крайна сметка и нашите членове се умориха от едни и същи лица"


 Поколението на 40-годишните липсва и в политическите среди на левицата в Габрово, заяви Кристина Сидорова, доскоро общински председател на БСП, която стана депутат след излизането на Добрев от Парламента. Тя също се обяви в подкрепа на тезата за приемственост между поколенията в партията. Съветникът, който ще положи клетва на мястото на Кристина Сидорова ще бъде млад човек, в активна възраст. Предстои да се произнесе Общинската избирателна комисия по казуса кой има право да заеме мястото в местния парламент.