Камен К. е арестуван за убийството на бул. Стефан Караджа в Габрово
Камен К. е арестуван за убийството на бул. Стефан Караджа в Габрово / DarikNews.bg, архив

С постановление на Окръжна прокуратура 47-годишен мъж е задържан за убийството, извършено в края на миналата седмица в Габрово. Камен К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 21 октомври чрез нанасяне на удари, умишлено умъртвил Иван Иванов.

На същата дата през нощта в РУ-Габрово започна досъдебно производство срещу Камен К. за убийство. Делото се наблюдава от Окръжна прокуратура.

Приятелска почерпка завърши със скандал, сбиване и смърт

До момента е установено, че през нощта в частен дом на бул. "Стефан Караджа", се събрала компания, като всички присъстващи употребили алкохол. Сред тях били 54-годишния Иван Иванов и 47-годишния Камен К. Между двамата възникнало сбиване. Около 00:20 ч. на 21 октомври на тел. 112 бил подаден сигнал за изпаднал в безпомощно състояние мъж. Пристигналият на мястото на произшествието медицински екип констатирал смъртта на Иванов.

По първоначална информация Камен К. нанесъл няколко удара в главата на Иванов. Извършен е оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства. Тялото на Иванов е предадено за аутопсия на съдебен лекар за установяване на непосредствената причина за смъртта. Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Габрово действията по разследването продължават.