Изнудвачът Мечо отива на съд, теглил пари с чужда дебитна карта и откраднал мобилен телефон
Изнудвачът Мечо отива на съд, теглил пари с чужда дебитна карта и откраднал мобилен телефон / Dariknews.bg, архив

Окръжна прокуратура - Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 22-годишен младеж, изнудвал свой познат и изтеглил пари от дебитната му карта без негово съгласие.

Обвинението срещу Мечо Й. е за това, че на 11 юли 2015 година принудил Станислав С. да му даде пари.

Мечо заплашил да не върне мобилен телефон на стойност малко над 200 лева на потърпевшия, ако не получи достъп до парите му. Мечо Й. взел дебитна карта от Станислав, като изтеглил 70 лева

На същата дата Мечо застигнал с велосипед пострадалия, който бил с брат си и негов приятел. Спрял при тях и предложил на Станислав да направят бартер с телефони. Пострадалият носел в себе си телефон, който бил закупил същия ден за 229 лв. Мечо поискал новия телефон, за да го види и предложил в замяна да му даде собствения си телефон и велосипеда си. След като Станислав отказал, обвиняемият прибрал в джоба си телефона, като казал, че няма да го върне.

Пострадалият дълго си искал телефона, но Мечо останал неумолим. Отказал, докато не получи 10 лева. Станислав нямал в себе си пари, затова дал дебитната си карта на брат си, като му казал ПИН кода.

Обвиняемият взел парите, но вместо да върне телефона издърпал от ръката му дебитната карта и си тръгнал. Веднага отишъл до близък банкомат и на два пъти изтеглил от чуждата карта общо 70 лева. По-късно Мечо отишъл до жилището на Станислав и отново поискал да върне телефона, но срещу 20 лева.

Пострадалият дал парите и този път получил телефона си, но без карта памет и СИМ карта. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Габрово.