Снимка:
Снимка: / „Идеал Стандарт – Видима“ АД и Община Севлиево започнаха възстановяването на парк „Борова гора“
Ръководството на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и Община Севлиево започнаха възстановяването на парк „Борова гора“ в града. Със съвместни усилия компанията и общината залесиха парка с 85 нови дървета, а над сто човека се включиха в зелената инициатива. Социалната кауза е част от поредицата мероприятия, които предприятието започна по повод своя 85-годишен юбилей. Изпълнителният директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД г-н Ярослав Дончев отправи специални благодарности към Община Севлиево и към кмета д-р Иван Иванов: „Д-р Иванов, във ваше лице срещнахме съмишленик в тази кауза. Благодаря ви, колеги и граждани на град Севлиево. Идеята за това залесяване е да отбележим 85 години от създаването на „Идеал Стандарт – Видима“, но още по-важната мисия е да създадем нещо за града, което ще остане във времето. Това беше и причината да изберем 85 дръвчета да бъдат засадени, за да се покаже мащаба и значимостта на социалната ни кауза, организирана съвместно с Община Севлиево“, каза в речта си Дончев.

Снимка:
„Идеал Стандарт – Видима“ АД и Община Севлиево започнаха възстановяването на парк „Борова гора“

В изказването си г-н Емил Гатев, директор на завода за санитарна арматура в „Идеал Стандарт – Видима“ АД, също благодари на Община Севлиево за подкрепата в тази социална кауза. „Вярвам, че сега посяваме семената на следващите 85 г. на нашата компания така, че тя да бъде успешна. Нека и нашият град да бъде успешен, да бъде пълен с усмихнати децата, които да се разхождат в този бъдещ великолепен парк“, добави Гатев.

От своя страна кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов каза, че 85 години история не са никак малко време. „Заводът за арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ АД продължава да се модернизира и развива. Бих искал да изкажа огромната си благодарност към „Идеал Стандарт Видима“ АД за това, че се включва и подпомага всички сфери на развитие в нашия град.

Снимка:
„Идеал Стандарт – Видима“ АД и Община Севлиево започнаха възстановяването на парк „Борова гора“

Заедно решихме да разширим и възстановим тази борова гора, която е емблематична за Севлиево. Наистина се радвам, че тук има много деца, които да се включат в инициативата, а и най-важното – да продължи да съществува боровата гора в по-голям и добър вид. Ще положим усилия да превърнем цялата зона около реката в едно прекрасно място за разходка – парк, в който да можем пълноценно да отдъхваме сред природата“, завърши словото си кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Снимка:
„Идеал Стандарт – Видима“ АД и Община Севлиево започнаха възстановяването на парк „Борова гора“

85-те дървета са от видовете черен и бял бор, кедър, смърч, ела и туя, а всички присъстващи се включиха в зосаждането им. Организаторите призовават хората да съхраняват създаденото днес, за да остане то и за идните поколения.