И тази година ще мият улици и тротоари в Севлиево
И тази година ще мият улици и тротоари в Севлиево / netinfo

През тази година градът ще бъде измит два пъти, а основните артерии между 3 и 4 пъти, категорични са от ръководството на Община Севлиево. Това ще стане през пролетта, когато се стопи последният сняг. За целта ще бъде изработен график за измиването на улиците и тротоарите в Севлиево, а гражданите ще бъдат предупредени да не оставят автомобилите си на пътното платно, за да не затрудняват работата. Мероприятието ще започне първо с почистване на регулата - ъгълът между асфалта и бордюра, където се събират остатъците от опесъчаването през зимата, малки клони и отпадъци.

Едва тогава ще започне и същинското измиване. В него основно ще се разчита на работниците от общинското звено БКС, общи работници и назначените по програми за заетост. В акцията ще се използва водонсоката на Общината, ще се включат и машините на почистващата фирма „Нео-Титан", като целта е да се обхване голяма част от града, да се мие по-бързо, за да има ефективност на работата.

За всичко това трябва добра организация и амбиция от наша страна, подчертават от Общината и допълват, че отсега очакват да имат работа, свързана с разпрашаването, през сухите месеци на годината.