Гонзо, Боримиров, Топузаков и компания ще ритат в четвъртък на Христо Ботев
Гонзо, Боримиров, Топузаков и компания ще ритат в четвъртък на Христо Ботев / sport-gabrovo.com

Звездите на „Левски“ Георги Иванов – Гонзо, Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Предраг Пажин, Димитър Телкийски, Мариян Христов, Сашо Симонович, Дончо Донев и ред други известни имена носили фланелката на столичния клуб ще играят на стадион „Христо Ботев“ този четвъртък. Това съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Гонзо и компания ще се изправят срещу състава на „Добруджа“, за който пък се състезават легенди като Диян Божилов, Светослав Петров, Радослав Вардаров, братя Славови, Валентин Пейчев, Филип Флоров и др. Двубоят между "Левски" и "Добруджа" е полуфинал на държавното първенство за ветерани.

След постигната предварително договорка между двата клуба, финалистът ще бъде определен само в една среща. Тя трябва да се играе на неутрален терен и от БФС се спряха на стадиона в Габрово.

Мачът е в четвъртък, 26-ти март, от 15 часа. Регламентът в аматьорския футбол предвижда при равенство в редовното време директно да се преминава към изпълнения на дузпи. Срещата ще бъде ръководена от рефери на габровската съдийска колегия. Главен рефер на двубоя ще бъде Павел Мичев, с асистенти Даниел Ников и Никифор Велков. За делегат на мача е назначен Йосиф Ронков.

Съперници в другия полуфинал са ветераните на „Марица“ (Пловдив) и „Манастирище“ (област Враца). Те обаче изиграят два мача при разменено гостуване. Първият, в Манастирище, завърши при равенство 1:1.

Ще припомним, че стадион „Христо Ботев“ прие двубой от първенството на ветераните и през 2013-та. Тогава в Габрово се игра финалът за титлата между „Ботев“ (Пловдив) и „Дунав“ (Русе), който завърши при резултат 5:0 за пловдивчани.

Ето и съставът на „Левски“, който игра в четвъртфиналната среща с „Велбъжд“ на стадион „Георги Аспарухов“ през октомври, завършила при резултат 2:0 с два гола на Георги Иванов.

“Левски” (София): Валентин Захариев, Елин Топузаков, Предраг Пажин, Саша Симонович, Георги Славчев, Стефан Василев, Даниел Боримиров, Димитър Телкийски, Георги Иванов, Сашо Начев, Дончо Донев /Станислав Ангелов, Росен Крумов, Валентин Клинков, Георги Георгиев, Веселин Веселинов/.