/ Годишни награди за туризъм

Стартира онлайн гласуването, което ще определи победителите в третите Годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма.

Закрито заседание на местния парламент в Дряново, обсъждат обществения ред и сигурността

Имената на одобрените финалисти, сред които е и Община Дряново, са публикувани на сайта на конкурса www.tourismawards.bg, където ще протече и самото гласуване. От министерството съобщават, че са постъпили 132 кандидатури, от които по-късно комисия е селектирала и одобрила 125, според критериите на състезанието.

Кандидатурите се подаваха в професионални и журналистически категории, както и в отделна група за общини. Общините се състезават в категории за различни видове туризъм. От Община Дряново бяха подадени документи за категорията "Община за 2018 г. за културно-исторически туризъм", след което кандидатурата бе одобрена и включена сред 10-те финалисти в категорията. 

Празничната седмица на Дряново (ОБЗОР И СНИМКИ)

Както и в предните два конкурса гласове се приемат за 16-те категории: „Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновация“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“; „Община за планински туризъм“; „Община за морски туризъм“; „Община за балнео и СПА туризъм“; „Община за културно-исторически туризъм“.

Победителят в 16-ата категория - Голямата награда „Изборът на българите”, се определя според гласовете за обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма. В тази категория са излъчени два дряновски обекта - Дряновски манастир и пещера "Бачо Киро". Можете да дадете гласа си като посетите сдайта на Министерство на туризма http://www.tourism.government.bg, или използвате директния линк: https://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/ 

Годишните награди, организирани от Министерството на туризма, популяризират постиженията на отрасъла, представяйки различни дестинации, събития и забележителности. Целта на конкурса е също да изтъкне приноса на всички, полагащи усилия  за устойчивото развитие на туризма в България, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Състезанието стимулира и въвеждането на иновативни/добри практики, които повишават качеството и конкурентоспособността на българските туристически услуги и продукти. Чрез онлайн вота ще се избират непосредствено победителите в отделните категории. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експерти ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. 

Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември, в 24:00 часа. Да гласуваме за Дряново!