Георги Първанов подкрепи кандидат-кмета на Габрово Светлозар Тодоров и листата на ПП АБВ
Георги Първанов подкрепи кандидат-кмета на Габрово Светлозар Тодоров и листата на ПП АБВ / ПП АБВ

Президентът Георги Първанов бе в Габрово, за да подкрепи кандидат-кмета и водач на листата с общински съветници на партия АБВ Светлозар Тодоров.

Георги Първанов изтъкна политическия опит, образованието и диалогичността на Светлозар Тодоров. Кандидат-кметът на ПП АБВ, за който се гласува с номер 9 в бюлетината, е завършен управленец, заяви Първанов.

"Аз твърдя, че с кандидатите на АБВ идва една нова вълна в българската политика - на млади, високообразовани, доказани като управленци и родолюбци. Такъв е Светлозар Тодоров и аз затова съм тук, за да дам подкрепата си аз силната и балансирана листа на АБВ в Габрово.

Смятам, че всички трябва да осъзнаем колко са важни тези избори. Трябва да се избере кмет, който може да върши нещата, както трябва. Да печели проекти и да ги управлява в диалог с централната власт.

Смисълът на моето присъствие тук е, че искам, ако вие прецените, да бъда гарант за връзката на местната власт с централната. Връзка, основана на принципи и прозрачност, а не на партийната повеля", коментира Първанов.

Той призова ГЕРБ да не се стреми да вземе цялата власт в страната.

"Не съветвам никой да се стреми към това, защото се отива към авторитарно управление", заяви Първанов.

"Днес повече от всякога имаме нужда от съгласие за сметка на чисто партийното поведение, за да можем да усетим желаните от нас промени.

Смятам, че АБВ и аз като кандидат за кмет можем да бъдем сериозни фактори в ускоряването на този процес. АБВ събира в себе си толерантност, опит, експертност, диалогичност. И не на  последно място родолюбие". Това каза при откриване на кампанията на ПП АБВ в Габрово кандидат-кметът Светлозар Тодоров. По думите му:

АБВ ще заложи на четири важни приоритета:

Открито и прозрачно управление

Създаване на работни места и заетост

Политики към младите семейства

Сигурност и обществен ред

Гражданите на Габрово имат нужда от подробна информация за всички дейности на администрацията в Общината. Когато в медиите се публикуват само цифри от реализирани проекти, тогава се създава недоверието.

Светлозар Тодоров се обяви за пълна прозрачност на фирмите, които изпълняват отделните дейности. Кандидатът за кмет заяви, че смята да работи за въвеждането на действащи електронни услуги.

"Община Габрово похарчи 500 000 лв. за внедряване на електронни услуги. Седем на брой, от които през последните години не всички се ползват. Защо е така? Защото никой не е питал бизнеса, гражданите, организациите какви точно услуги искат", каза Светлозар Тодоров.

Кандидат-кметът на АБВ в Габрово се обяви срещу тясно партийните назначения в Общината.

"Спомняте си преди няколко години се говореше за нов морал, за чисти хора. Само след няколко месеца бяха назначени много роднини и партийни кадри в общински фирми. Това трябва да приключи", каза Тодоров.

Георги Първанов призова габровци да подкрепят ПП АБВ с номер 9 в интегралната бюлетина.