Екипът на Младежка банка инициира среща за проектите, които финансира
Екипът на Младежка банка инициира среща за проектите, които финансира / Младежка банка

С информационна младежка среща стартира реализирането на първите младежки проекти, финансирани от Младежка банка Габрово.

Срещата се състоя в семинарната зала в сградата на ИМКА Габрово. За участие на бяха поканени представители от младежките неправителствени организации, клубове и неформални групи, които осъществяват дейността си на територията на община Габрово и представители на медиите. Срещата се организира по инициатива на екипа на Младежка банка Габрово.

Тя има за цел да осигури възможност на представителите на младежките организации и неформалните групи, на които предстои да осъществят първите проекти финансирани със средствата на Младежката банка в Габрово. По време на срещата координаторът на Младежка банка Габрово Ивета Атанасова сподели:

"За мен и екипа на младежката банка в Габрово днешната среща е изключително вълнуваща, защото символично представя резултатите от нашата работа през изминалата година, в която работихме активно за създаването на Младежката Банка. За нас е голямо удовлетворение, че през август 2013 година успешно завърши първия конкурс за финансиране на младежки проекти, по време на който беше разпределен фонд в размер на 3100 лева, като 50% от сумата беше събрана от екипа на Младежка банка Габрово чрез дарителски кампании и директни срещи с дарители и в последствие тези средства бяха удвоени от Фондация „Работилница за граждански инициативи”. С интерес ще следим осъществяването на младежките проекти и инициативи и в същото време се подготвяме за осъществяването на нови поредици от дарителски акции за набиране на средства за фонда на Младежка банка Габрово".

По време на срещата младежки лидери накратко представиха проектите, които предстои да се осъществят през септември – октомври 2013 година.