/ Община Габрово
На 19 ноември, от 18:00 часа в Музея на хумора и сатирата пред габровска публика ще бъде представен E.U.E.R.P.I. - солов музикален проект на Мирян Колев. Той живее и твори в Трявна и до сега е представял музиката си в различни географски пояси, съобщиха от пресцентъра на Община Габрово.

Вижте победителите в музикално-фолклорния конкурс „Златен славей“

Проектът е създаден с основната цел да популяризира музиката като вид експресия, или с други думи да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки.

Габровският театър с награда от международен фестивал в Прищина

Стилът му е експериментален ембиънт, но това е много обща дефиниция. Музиката му е композиционно-импровизационна, което значи, че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата.

Регламент за участие в Коледно-новогодишен базар 2019 в Габрово

По този начин един личен вътрешен микрокосмос, когато се извади на показ, става част от цялостното време/пространство. Откакто проектът е активен, има над 100 музикални пърформанса в България, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония, Франция, Южна Корея и Монголия на различни пространства и фестивали - от малки интимни арт кафета и галерии, през ъндърграунд музикални клубове и йога студиа до пещери, катедрали и летища.

Филмовият фестивал Кинотека отново в Габрово (ПРОГРАМА)

Всяко пространство е различно и носи различна атмосфера, затова и всеки пърформанс е различен.