/ ThinkStock/Getty Images

На ул. „Стефан Пешев” в Севлиево, автопатрулен екип на местната полиция спрял за проверка „Хонда Сивик”, с габровска регистрация, собственост и управлявана от 27-годишния жител на Габрово.

При проверката за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство „DRUG CHECK - 3000”, било установено, че габровецът управлявал след като се напушил с марихуана и нашмъркал с метаамфетамин. На водача бил издаден талон за медицинско изследване, но под въздействието на дрогата той отказал да даде кръв и урина за химически анализ.

Двама мъже и една жена са задържани заради наркотици

На ул. „Александър Верешчагин” отново в Севлиево. Екип на полицията спрял за проверка „Фолксваген Транспортер”, с габровска регистрация, собственост на лице от с. Градница и управляван от друго лице на 32 години - жител на същото село.

При проверка за наркотици, извършената с техническо средство, било установено, че водачът управлява автомобила след употребата на амфетамин и метаамфетамин. Униформените служили му издали талон за медицинско изследване, върху който той отразил, че приема показанията на теста.

При проверката водачът на лекия автомобил не могъл да представил свидетелството си за управление на МПС, като било изяснено, че същото му е било отнето от полицията в Попово.

Срещу 27-годишния габровец е образувано досъдебно производство, а срещу 32-годишния мъж от Градница - бързо полицейско.