/ thinkstock

Двама мъже и една жена са задържани в резултат на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространение на наркотици.

Двама дрогирани шофьори са хванати от полицията през почивните дни

В петък, около 01:15 часа на ул. „Петко Каравелов” в Габрово, автопатрулен екип извършил проверка и личен обиск на 22-годишен младеж, при което станало ясно, че държи у себе си около 1 грам бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест за наркотици реагирало на наркотичното вещество „амфетамин”.

Същият ден, но около 16.00 часа, в района на Изчислителния център в Габрово били задържани 2 лица - мъж на 39 г. с влязла в сила присъда и жена на 28 г., и двамата от Габрово. Установено било, че габровецът придобил и държал у себе си суха зелена листна маса с тегло около 4.8 грама, която при направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество „марихуана”.

Младеж се разхожда по ул. "Свищовска" в Габрово с два плика марихуана

По случая срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 А от НК. По отношение на 28-годишната жена е била наложена мярка „задържане по реда на ЗМВР за срок до 24 часа“, а габровецът - приведен в Областната служба „Изпълнение на наказанията“ в Габрово.