Добромир Валачев участва в  кръгла маса „Перспективи за кариерното развитие на младия учител”
Добромир Валачев участва в кръгла маса „Перспективи за кариерното развитие на младия учител” / Личен архив, Добромир Валачев

Заместник областният управител Добромир Валачев беше гост на национална кръгла маса на тема „Перспективи за кариерното развитие на младия учител”.

Форумът се провежда по повод 25 - годишнината на общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители в Габрово и е под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на Синдиката.

Преди да започне същинската работна част личности и институции получиха плакети и грамоти за принос в развитието на конструктивното социално партньорство с общинския координационен съвет на СБУ.

Добромира Валачев изказа благодарност за вниманието и признателността, с която се удостоява областната администрация и подчерта за пореден път, че образованието е един от основните приоритети в работата на областния управител и неговата администрация, защото това е важно за развитието и на целия регион.

„Преди Габрово да стане град е имало своята Априловска гимназия, което по себе си е едно доказателство за това, че в нашия град образованието винаги е било на почит.” – каза още заместник областният управител на Габрово, в чиито ресор попада именно тази сфера.

Пред гостите на събитието той сподели, че само преди броени дни е изпратена покана до министъра на образованието проф. Танев, за посещение в Габрово, по време на което да презентира идеятя за четиристепенно образование.

Валачев подчерта, че заедно с областният управител считат, че Габрово има изключителен потенциал и изразяват желание да бъде пилотен град в това направление, където да се осъществи връзката между всички видове образование.

„Готови сме да създадем и новата форма – колеж, за която има подходяща държавна сграда, да развием това, което съществува в професионалното образование, в техническия университет и във всички училища в рамките на областта ни” – заяви още заместник областният управител и пожела успешна работа на всички участници във форума.