Дарение от 15 000 лева получи община Севлиево
Дарение от 15 000 лева получи община Севлиево / netinfo

Дарение от 15 000 лв. получи община Севлиево от „Хамбергер България” ЕООД. Това обяви собственикът на немската фирма Петер Хамбергер на официално тържество по повод освещаването на третото разширение на завода в Севлиево.Чекът с дарението бе връчен на кмета на общината Йордан Стойков. С дарените средства ще бъде закупена медицинска апаратура за нуждите на здравеопазването в града.

Още 5000 лева дари фирмата и на Севлиевската епархия.Това е третото по-крупно дарение. През 2003 г., когато бе открит новият завод на немския инвеститор в Севлиево, фирмата дари още 30 000 лева за нуждите на болницата.

”Севлиево случи с добри инвеститори. Те са хора с добри и големи сърца. Последното дарение, което направи Хамбергер, ме кара още веднъж да потвърдя, че Вие и Вашата фирма в Севлиево е сред приятели. Ние ще правим всичко възможно това партньорство да върви напред", каза кметът на Севлиево Йордан Стойков. Като израз на благодарност той връчи на немския инвеститор почетен плакет „Дарител на общината” и свидетелство за дарение.