Цветомир Михов
Цветомир Михов / ПП ГЕРБ
80% от мотивите ми са лични, осем години в парламента са достатъчни, обяви Михов, който остава начело на областната структура
Силната фигура на ПП ГЕРБ в област Габрово, областният координатор Цветомир Михов, се оттегля от участие в кандидат-депутатската листа на политическата формация за предстоящите парламентарни избори. Това обяви той на пресконференция днес. 

Михов е получил номинации във всяка от общините на областта, но си е направил отвод. Областният координатор на ГЕРБ коментира, че има лични причини, които го провокират да се оттегли от участие в листата. Политическите мотиви са свързани, по думите му, с разбирането, че осем години са достатъчен период за работа в Народното събрание.

"Необходимо е да се даде шанс на други хора да работят със същия хъс, с който съм го правил аз, особено през първия мандат", каза Цветомир Михов, който отчита, че съвместяването на двете длъжности - депутат и областен координатор на ПП ГЕРБ е било трудно.

"Сега ще имам по-големи възможности да развивам областната структура", каза Цветомир Михов, който информира, че неговата номинация за кандидат-депутат е Томислав Дончев.

Бившият вицепремиер получава подкрепа във всяка от общинските структури на ГЕРБ в областта. От Габрово са номинирани още: Николай Сираков, областен управител, Климент Кунев, зам.-кмет на Община Габрово, Добромир Проданов, народен представител от последния мандат и доц. Десислава Петрова, преподавател в ТУ-Габрово.

От Дряново, освен Дончев, Проданов и Михов, е издигната за участие в листата Ива Димитрова-Константинова.

От Севлиево - Атанас Атанасов, Иглика Събева, Мирела Ганчева и Христо Боев. Структурата залага още на Томислав Дончев и Цветомир Михов.

Тревненските гербери предлагат Мария Пенева и Константин Брънеков. От тази организация отново са поискали Дончев и Михов да влязат в листата.

Кандидат-депутатската листа на ПП ГЕРБ ще бъде от осем души. Цветомир Михов заяви, че всяка от общинските организации ще получи свое представителство в нея. Областният координатор не изключи възможността да бъдат привлечени и лица от гражданския сектор.

Имената, записани в протоколите от събранията се изпращат до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, където става подреждането на листата. Цветомир Михов заяви, че предвид възможността за преференциално гласуване, няма кой знае какво значение дали един кандидат ще е на по-предна позиция.