Цветелина Георгиева от гимназията по приложни изкуства в Трявна получи наградата „Константин Величков“
Цветелина Георгиева от гимназията по приложни изкуства в Трявна получи наградата „Константин Величков“ / Областен управител Габрово

Цветелина Георгиева от Национална гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ е сред носителите на наградата „Константин Величков“ за тази година.

Министерството на образованието и науката присъди наградата „Константин Величков“ на Цветелина Георгиева – старши учител по иконопис в Национална гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ – гр. Трявна.

Церемонията се състоя вчера в Министерството, където заместник-министър Ваня Кастрева отличи учители, постигнали високи резултати в професионалната си дейност и дали своя принос в развитието на българското образование.

„За нас този ден е различен, правещ ни хора, които черпейки вдъхновение от предците си, мислят и се грижат за децата и за бъдещето ни“, каза заместник-министър Кастрева и добави:

„Затова на този ден ние не просто ще сведем глави пред нашите будители, но и с гордост ще помислим, че сме техни достойни наследници, за да можем да сътворим през делата си бъдещето на нашата държава, бъдещето на нашия род и родина“.

Цветелина Георгиева от гимназията по приложни изкуства в Трявна получи наградата Константин Величков
netinfo

В заключение тя пожела на наградените учители да са следовници на вековни дела, творци на постъпки, които ще ги поставят в списъка на съвременните будители.

Наградата се връчва за учители от различни културно-образователни области и от различни етапи и степени на образование всяка година във връзка с Деня на народните будители – 1 ноември. 
Цветелина Георгиева е сред наградените учители в категория „Методическа, творческа и иновативна дейност“.