Центърът за обществена подкрепа с ново име
Центърът за обществена подкрепа с ново име / netinfo
Център за обществена подкрепа ще бъде новото име на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Севлиево от следващата година.

Промяната се налага заради натрупания положителен опит в работата на екипа, както и от необходимостта от разширяване на предлаганата помощ.

За своето съществуване от 2006 година до сега Центърът доказа своята ефективност при индивидуалната и групова практика с деца и младежи в риск от общността и техните семейства. Екипът от психолози и социални работници разшири дейността си, като през последната година насочи усилията си за допълнителни услуги като: психологическо и социално консултиране на социално слаби семейства и на деца и родители с проблеми; работа в общинските и държавни училища по въпросите на превенцията на наркоманията и насилието сред учениците; съвместни мероприятия с

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Център за обществена подкрепа ще предлага комплекс от дейности, свързани с превенция на изоставянето, насилието и отпадане от училище, деинституализация и реинтеграция на децата, обучение в умения на самостоятелен живот, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване и обучение на бъдещи приемни родители и осиновители и други.

Освен името и обхвата на предлаганите услуги ще бъде променен и капацитета на Центъра. Сега той разполага с 10 места и 3 щатни бройки персонал, а от нова година капацитетът ще бъде увеличен до 25 места и 7 души персонал.