Ценка Йонкова: Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти
Ценка Йонкова: Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти / DarikNews.bg

Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти и териториалните структури на отделните ведомства. След редица срещи с неправителствените организации стана ясно, че те имат доверие в областната администрация. Заедно с организацията на хората с увреждания успяхме да дефинираме техни искания и те бяха приети на централно ниво. Това каза по време на отчета на едногодишния мандат зам.-областният управител Ценка Йонкова.

По нейните думи общественият съвет към Областния управител е дефинирал много от проблемите в областта на образованието. "Участвахме активно в оформянето на план-приема и успяхме да създадем възможност да се реализират част от очакванията на работодателите, свързани с образованието. Имаме успех в работата с читалищата на територията на областта", допълни Ценка Йонкова.

139 000 лв. са отпуснати от министерство на културата на читалищата за ремонт и оборудване. Областната администрация е изготвила и мониторингов доклад за институциите, предоставящи социални услуги. Това е станало след срещи с техни представители във всички общини.