Бившите кожари блокират главния път, ако не получат заплатите си до 15 май
Бившите кожари блокират главния път, ако не получат заплатите си до 15 май / netinfo

Ако до 15 май бившите работници на кожарската фабрика „Севко“ в Севлиево не получат старите си трудови възнаграждения ще блокират главния път София-Варна. Това се заканиха те на поредния си митинг-протест срещу неизплатените си заплати от 2001-2003 година. Кожарите бяха подкрепени от бившите работници от „Механика и монтажи“, сред тях бе и лидерът на партия „Свобода“ Павел Чернев.

Причината за недоволството на работниците е, че започналото изплащане на заплатите им през февруари спира след единадесетия човек. Плащания през март и април не е имало и от това напрежението ескалира.

 

В това Павел Чернев видя политически сценарий и опит да се потулят нещата за след изборите. „Политическият сценарий е на управляващите, няма на кой друг. Ако до изборите хората не решат проблемите си най-вероятно няма да намерят отзивчива политическа сила, която да застане зад интересите им така, както застана партия „Свобода“, категоричен е Чернев.          

 

  Присъстващият на протеста наемател на „Севко“ Митко Чавдаров успокои всички, че ще спази уговорката да плати на всички в срок до 15 май. Той напомни, че паралелно със старите задължения се изплащат и заплатите на сегашните работници. „Работя във ваш интерес. Заделям от оборотните средства, за да давам на вас“, подчерта той. Чавдаров не скри, че в момента разчита единствено на собствени средства, а в по-подходящ момент ще изтегля заем. Протестиращите не се съгласиха с него, че фирмата не разполага със 600 хил. лв., за да изплати полагащото им се.