Баница за 130 души изпече габровската делегация в Мытищи
Баница за 130 души изпече габровската делегация в Мытищи / netinfo
Традиционна дърпана, вита баница - за 130 човека, изпече габровската делегация в VІ-тия Международен лагер за младежка активност, който се проведе  в руския град Мытищи, съобщават от пресслужбата на Общината. В лагер-школата, по покана на партньорския град, се включи група от 5-ма младежи, представители на габровски неправителствени организции.
В проведения по време на лагера „Ден на България” габровската група изненадала чуждестранните си приятели с кратък урок по български език и обучение по народни танци.

При подготовката на почерпката за лагерниците, поради липсата на български кори за баница и сирене, се наложило ръководителката на делегацията - Габриела Йосифова с двама помощници да омесят тесто за вкусното блюдо от два килограма брашно. Рецептата им включва още 15 яйца, около килограм и половина сирене и половин килограм мазнина.

Освен добри кулинари габровските младежи се оказали и най-красиви. След анонимно гласуване в лагера, 18-годишният Ивилин Кочев спечелил приза за зрителска симпатия и грабнал награда от 500 рубли.