/ Thinkstock/Getty Images
Спектакълът „Албена“ по Йордан Йовков идва през следващия месец в Габрово. Постановката на Театър „Българска армия“-София ще гостува в нашия град на 5 юни, вторник, от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

Габрово под прожекторите на Международния фестивал BGMOT

В главните роли ще видим актьорите: Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Веселин Анчев, Луизабел Николова, Иван Радоев, Александър Дойнов, Иван Налбантов, Стойко Пеев, Радосвета Василева, Петър Димов, Симеон Дамянов, Станислава Николова, Владислав Виолинов, Тигран Торосян, Мимоза Базова, Евелин Костова, Йордан Алексиев и Калин Иванов.

Автор на спектакъла „Албена“ е Йордан Йовков, режисьор е Красимир Спасов, а сценографията е на Красимир Вълканов. В центъра на тази драма стои една от иконите на българската литература – Албена.
 

постановка Албена в Габрово
netinfo


Почти век след нейното написване, Албена е определяна като един от най-влиятелните женски образи в нашата литература. Сбор от красота, невинност, съблазън, грях и смирение, тя истински вълнува и днес.

Историята на Албена, разказана от трупата на Театър „Българска армия“, е история за една обречена любов, която задава сложния въпрос за красотата, греха и разкаянието.

Международен карвинг фестивал на смеха в Габрово


„Звънкият смях”, „походката на кралица” и омайващото женско очарование на Албена, които я отличават от останалите, завършват картината на нейната изключителност.

Но каква е цената на това да си различен в едно патриархално общество, за което красотата е грях? Има ли престъпление, ако мотивът е любов? Подсъдна ли е красотата и трябва ли да бъде заклеймена? Очаква ви много добро настроение! Възползвайте се! Продукцията гостува в Габрово, благодарение на Импресарска къща“Вер-ди Арт“.

Билети за спектакъла могат да бъдат намерени на касата на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ или да бъдат предварително резервирани на тел. 0898/ 29-39-51.