полиция акция
полиция акция / dariknews.archive
През периода 21 – 27 май 2018 г. на територията на Габровски регион служителите на Пътна полиция са извършили проверка на 841 моторни превозни средства. Установени са общо 564 нарушения, за които са съставени 50 акта и са наложени 514 глоби с фиш.

Пиян шофьор кръстосва Габрово

Сред най-честите нарушения са: движение с превишена скорост – 194, неизползване на обезопасителни колани – 22,  техническа неизправност на МПС – 12, и т.н. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества, и още трима, седнали зад волана в нетрезво състояние. От Пътна полиция призовават всички участници в движението – водачи на МПС, велосипедисти и пешеходци, да спазват стриктно правилата за безопасност на пътя.

Хванаха двама пияни шофьори да се прибират на ранина в Габрово

Именно поради неспазване на основните правила за движение, през миналата седмица на територията на областта са регистрирани  8 пътно-транспортни произшествия, а само вчера в Габрово пътните инциденти бяха три. Пострадали при тези катастрофи няма, но неразумното шофиране и неспазването на основните принципи за безопасност повишава риска от възникването на тежки пътни произшествия със сериозни за здравето последствия.