Земетресение е усетено в Добричко, няма щети
Земетресение е усетено в Добричко, няма щети / Дарик Добрич

Поредица от земни трусове с магнитуд от 4,2 - 4,4 степен са регистрирани в България, на 6-7 км от Провадия. Шестте труса са реализирани през 1-2 секунди, в 22,51 ч. снощи. Има един, регистриран и в акваторията на Черно море, в същия час.

Земетресението е усетено на територията на област Добрич, съобщи Живко Гочев от Дирекция "Гражданска защита". В службата са подадени сигнали от уплашени хора, но засега няма нито едно оплакване за пострадали или възникнали от трусовете щети по сгради и обекти, допълни той.

Освен в България, земни трусове са регистрирани и на няколко места на Балканите съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център.
В Сърбия е усетен трус с магнитуд от 3,5 степен, в 22,23 часа местно време (23,23 часа българско време). Трусът е с епицентър 20 км северозападно от Куманово, 18 км западно от Липково, 15 км североизточно от Извор. Трусът е на 2 км дълбочина.
В Гърция е регистриран земен трус с магнитуд от 2 степен. Земетресението е регистрирано в 23,32 ч местно време. Епицентърът е на 64 км североизточно от Патра, 3 км югозападно от Хрису.
В Словения също е регистриран земен трус. Епицентърът му е с магнитуд 32 км северозападно от Риека. Магнитудът му е от 2,6 степен.