Приключиха заниманията в летния детски клуб
Приключиха заниманията в летния детски клуб / Регионална библиотека "Дора Габе"
Приключиха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи” в Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич. В партито „Пътешествие по света” се включиха 27 деца. През лятото към клуба се присъединиха 100 деца от Добрич и гости на града на възраст 6-14 години и са регистрирани 546 посещения на различните занятия.

За трета година клоунът Веселушко и библиотечните специалисти бяха подготвили празнична програма със забавни игри и много танци. Малчуганите бяха разделени по отбори и премериха сили в различни предизвикателства: надбягваха се с гигантски пантоф, увиваха с хартия истинска египетска мумия, теглиха въже, отговаряха на забавни въпроси от Дневника на пътешественика и се разходиха виртуално, танцуваха известния танц от Тринидат Лимбо.

летен детски клуб Добричр
Регионална библиотека "Дора Габе"

Кулминацията на околосветското парти беше ръчно изработената от доброволеца Савка Василева пинята. Там всички обединиха сили в разкъсването на хартиената топка и се насладиха на вкусните бонбони, които изпаднаха от нея. Заключителната среща продължи с много песни и танци от различни страни в „Дискотеката на пътешественика” и вкусна почерпка.

летен детски клуб Добрич
Регионална библиотека "Дора Габе"

По традиция участниците написаха своето лично послание за децата, които ще посещават клуба следващата година и го поставиха в специално изработени от стара книга пътеки на времето. В края на събитието Добринка Митева подари на всички малчугани от името на библиотеката книгоразделители и разноцветни химикалки, благодари им за избора на среда за приятно прекарване на лятната ваканция, за проявеното творчество и любознателност по време на разнообразните прояви.

Целият екип на библиотеката благодари на доброволците Савка Василева и Елена Христова, които се включиха с доброволен труд в Летния детски клуб. 

Савка Василева направи няколко дарения и така детските занимания станаха по-разнообразни и атрактивни.